Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

Eğitim Platformu’ndan Anlamlı Ödül

Türkiye genelinde rüştünü ispat etmiş, etkin ve yetkin birçok sendika, dernek ile vakıf temsilcilerinden oluşan Eğitim Platformu, öğretmenler gününde anlamlı bir organizasyona imza attı

HABER MERKEZİ
24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla gerçekleştirilen organizasyonda eğitim camiası tarafından çalışmalarıyla tanınan Selçuk Tütak yılın öğretmeni seçildi.
Öğretmenler günü kutlaması, yılın eğitim gönüllüleri ve ödül töreninin icra edildiği programda Eğitim Platformu birimlerince oluşturulan kriterler esas alınarak yapılan değerlendirmeler sonucu eğitimci yazar Selçuk Tütak’a “Maarif Nişanı Plaketi” verildi. Selçuk Tütak’a plaketini Ak Parti İstanbul Milletvekili Sayın İsmet Uçma verdi.
Selçuk Tütak, bu ödülü kendisine layık gören platform ekibine ve eğitim camiasının önde gelen seçkin davetlilerine teşekkür etti. Bu ödüle layık olmak için daha çok çalışacağını ve ülkesine daha gayretli bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.
Programa Milletvekili İsmet UÇMA , IHO Koordinasyon Kurulu 1. Bölge Başkanı Mukayil Bektaş, Ak Parti Genel Merkez Aile Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hamdullah Şevli olmak üzere bir çok eğitim gönüllüsü katıldı.

EĞİTİM PLATFORMU NE ZAMAN KURULDU?
Eğitim Platformu 2011 yılında 40 STK’nın bir araya gelerek eğitime dair konuları değerlendirmek istişare etmek üzere kurulmuş; daha sonra milli irade platformuna dönüşmüş bir platformdur.Hiçbir angajmana bağlı olmadan bağımsız, bağlantısız, sadece Allah rızası ve maarif davamız için bir araya gelmiş STK temsilcilerinden oluşan platform, şimdi 2023 vizyonuna katkı sunmak amacı ile yeniden aktif görev almak için yola çıkmıştır.
Eğitim Platformu Sekretarya ile idare edilmekte olup bir çok sekretarya çalışanı eğitimci vardır. Fatih Kılıç, Eğitim Platformu Genel Sekreteri olarak vazife yapmaktadır.

Plaket alan diğer eğitim gönüllüleri ise şöyle:
Yılın Maarif Yöneticisi: Osman Bozkan
Yılın STK Yöneticisi: Mükayil Bektaş
Yılın Yaygın Eğitim Hizmetleri: Murat Günaydın
Yılın Çocuk Kitapları Yazarı: Hasan Karahisar
Yılın Okul Aile Birliği Yöneticisi: Abdullah Ekinci
Yılın Özel Eğitim Okulu Yöneticisi: Hanefi Atayeter
Yılın Ortaöğretim Okul Yöneticisi: Abdullah Tanhan
Yılın İlköğretim Okulu Yöneticisi: Osman Nar
Yılın Okul Öncesi Eğitim Yöneticisi: Fatma Koç
Yılın Eğitim Gönüllüsü Bağışçısı: Nusret Bey
Yılın Eğitim Gönüllüsü Spor Adamı: Ahmet Şanlıer
Yılın Gençlik STK Yöneticisi: Kürşat Mican
Yılın Aile Gönüllüsü: Saliha Erdem
Yılın Yerel Yöneticisi: Nevzat Oral
Yılın İHO Gönüllüsü: Ahmet Rıdvan Gezici
Yılın Eğitim Projesi: Mehmet Hatunoğlu
Yılın Milletvekili: İsmet Uçma

YAZICI’YA PLAKET
Öte yandan Eğitim Platformu Genel Sekreteri Fatih Kılıç, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı ve İHO Platform Bölge Başkanı Mükayil Bektaş, TGTV Genel Sekreteri Abdullah Ekinci, Evrensel Hafızlar Derneği Şube Başkanı Mustafa Cumhur ve Kadıköy İHO Platform Başkanı Ahmet Şanlıer geçen gün İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’yı ziyaret ederek “Yılın Eğitim Bürokratı” olarak seçilmesi sebebiyle Yazıcı’ya Maarif Nişanı Plaketi takdim ettiler.

Daha Fazla

1 Yorum

  • Fatih KILIÇ

    Bir dostun hatırlatması uzerine cevabi anekdot ;
    “Evet muhterem hocam; tabii ki İstanbul Il MEM Müdürü Sn Levent Yazıcının bugune dek yaptığı çalışmalar takdire şayandır ve dileyen varsa bunu da yayınlayalım ancak bu hususta sanırım şu anekdotu da ifade etmem gerekiyor. Biz “Eğitim Platformu ” olarak bu ödülü vermeyi düşündüğümüz zaman, muhterem bir hocamız “müdür bey henüz daha yeni göreve başladı , biraz acele etmiyor musunuz?” diyerek tereddütlerini beyan ettiler. Ben o zaman dedim ki ” evet henüz yeni başladığı doğru, ancak mütevaziliği, samimiyeti ve gayreti ile bize yeterli ümidi verdi , benzerlerinde olmayan meziyetlerdi bunlar , belki henüz sureyi okumadı ancak , güzel bir besmele çekti ” …
    Sonra platform olarak ,randevu alarak , platform temsilcilerinden musait olanlarla birlikte plaketi takdim etmek üzere Cuma günü için sözleştik, ben öyle icap eder diye biraz erken gittim, Cuma namazını Sultan Ahmet’de kılmaya niyetlendim, namazdan hemen önce o hocamızın ikaz ve ihtarı aklıma geldi ve kendi kendime tereddüte düştüm , namaz vakti geldi namazı kıldım cemaatle birlikte çıkışa dogru yöneldim ki ne göreyim , Levent Yazıcı tam önümde aramızda sadece bir arabi genç var , izlemeye koyuldum,kenardan,sakin,mütevekkil yürüyordu, ne yanında yamacında bir başka idareci yahut memur , ne de bir başkası vardı , sanki evvelki zamanlarda oldugu gibi gizlice gelmişti namaza , bir süre ardı sıra yürüdüm , zaten bir saat sonra randevumuz oldugundan rahatsız edip seslenmedim, Çok sevdim vaziyetini , dogru bir is yaptığımıza emin oldum , kalbim mutmain oldu , ” ne var bunda normal degil mi zaten?” diyeceksiniz , dogru normal olan bu ama , camiamiz epeydir normalini kaybettigi icin biz normali odullendirmek durumundayız artık.Bu halin aksini cok gördük son yıllarda.. Kendisine plaketini verirken mahcup etme pahasına da olsa Levent Beye de anlattık bu hadiseyi , Size de anlatayım dedim.Selam ve dua ile dostlar.

    Cevapla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir