Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 18, 2024

Devlet Başkanı Rüşvetten Yargılanacak

Arjantin eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, rüşvet almak ve suç şebekesi yönetmek iddialarıyla hakim karşısına çıkacak.

Arjantin Federal Mahkemesi  eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner’ın görev süresi boyunca milyonlarca dolar rüşvet aldığı ve suç şebekesi yönettiği suçlamalarıyla yargı karşısında olacağını açıkladı. 2007-2015 yılları arasında Arjantin devlet başkanlığı görevini üstlenen Kirchner, ülkede büyük yankı uyandıran “yolsuzluk defterleri” skandalı kapsamında yargılanacak.

Yolsuzluk defterleri skandalı eski devlet başkanları Nestor Kirchner ve Christina Kirchner dönemlerinde iş camiasının hükümete ödediği iddia edilen milyonlarca dolarlık rüşvetin not alındığı bir belgenin ortaya çıkmasıyla patlak vermişti. Söz konusu defterin eski bir bakan şoförüne ait olduğu belirtilirken, skandal kapsamında pek çok üst düzey iş adamı ve eski devlet yetkilisi hakkında soruşturma başlatıldı.

Suçlu bulunsa da hapse giremez

Ancak senatör olarak görev yapan Kirchner’ın kısmi dokunulmazlığı tutuklu yargılanmasına müsaade etmiyor. Arjantin senatosu 65 yaşındaki siyasetçinin evinde arama yapılabilmesi için ağustos ayında dokunulmazlığını kısmi olarak kaldırmıştı. Kirchner’ın kısmi dokunulmazlığı yargılanmasına fırsat tanırken suçlu bulunması durumunda dahi hapse girmesini engelliyor.

KAYNAK: Euronews

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir