Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

8 Yıllık Firari Hacker Yakalandı

Milyonlarca kişinin kart bilgilerini kopyaladığı için 377 yıl hapis istemiyle yargılanan, 4 yıl da kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 8 yıldır Gürcistan Batum’da yaşayan eski bankacı Hakan Karacaoğlu çocuğunun sağlık sorunu için gizlice İstanbul’a geldi.

‘Papağan’ adı verilen cihazlarla, kart bilgilerini kopyaladığı vatandaşları milyonlarca lira dolandıran ve 8 yıldır aranan ünlü siber korsan, çocuğunun hastalığı için sahte kimlikle Batum’dan geldiği İstanbul’da yakalandı. 377 yıl hapis cezasıyla yargılanan ‘Kör Hakan’ kod adlı eski bankacı tutuklandı. İstanbul Siber Polisleri, “Kör Hakan” kod adlı firari hacker Hakan K.’yı operasyonla yakaladı. Siber Suçlar Şubesi’nin tespitlerine ve iddialara göre Hakan K., “Derin Ekleme” (Deep Insert) yönetimiyle milyonlarca kişinin kart bilgilerini kopyaladı. 377 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan, hakkında yakalama kararı olan ve 8 yıldır aranan eski bankacı Hakan K.’nın 4 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu da ortaya çıktı.

İddiaya göre sol gözü takma olduğu için “Kör Hakan” kod adıyla tanınan ve eski bankacı olan Hakan K.’nın “Derin Ekleme” yöntemiyle ATM’lerden insanların bankave kredi kartlarını kopyaladığı belirtildi. ATM’lere yerleştirilen “Papağan” adlı gelişmiş ve özel cihaz kalıplarını Çin’de, elektronik sistemini ise Bulgaristan’da yaptıran Hakan K., cihazları Bulgaristan, Gürcistan, Endonezya, Türkiye ve Ukrayna’daki uluslararası dolandırıcılık çetelerine yolladı.
Kaynak: http://cemalmetehayirli.com.tr

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir