Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

TUSKON Davasında Neler Oluyor?

–  62 YÖNETİCİDEN SADECE 12’Sİ SANIK
– ALKIŞLAMAYANLAR İÇERİDE ALKIŞLAYANLAR DIŞARIDA
– YÖNETİMDEN İSTİFA EDENLER HAPİSTE BAŞKAN YARDIMCILARI DIŞARIDA
Son zamanlarda FETÖ davalarına ilişkin hak ihlali şikayetleri artmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl tepki göstererek “At izi it izine karıştı” çıkışı akıllardaki tazeliğini koruyor. İhlallerin bir kısmı yargıda önlenemeyen bir elin müdahalesi olarak yorumlanırken kamu kurum ve kuruluşlarında devam eden FETÖ bağlantılı personelin tespit çalışmalarında ise üst düzey yöneticilerin kişisel husumetlerinin listelerde belirleyici olduğu iddiası endişe yaratıyor. FETÖ ile mücadeleye önemli ölçüde darbe vuran benzer iddialar Fetullahçı Terör Yapılanmasının Batı’da kendini mağdur göstermesine zemin hazırlıyor. Adalet Bakanlığı’nın geniş kapsamlı bir inceleme başlatması gerekiyor.
TUSKON DAVASINDAKİ ÇELİŞKİLER
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin görevden el çektirilen başkanı Kadir Topbaş’ın damadı olan ve FETÖ’den tutuklu bulunan Ömer Faruk Kavurmacı, mahkemeye sunduğu son savunmasında ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Tuskon’un toplantısına katılıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okunan konuşmayı alkışlamayan tek kişinin kendisi olduğunu iddia eden Kavurmacı, “Noter kanalıyla ilk istifayı veren kişiyim. Çocuklarımı 2013’te kolejden alan tek kişiyim. Haksız bir tutuklulukla cezalandırılan tek kişiyim” dedi. Kavurmacı, son savunmasında şu bilgileri verdi:
TUSKON’DAN TUTUKLU TEK BENİM
“Tuskon’dan noter marifetiyle Haziran 2014’te resmi olarak ilk istifa eden kişi olduğumu ispatladım. Buna rağmen benden sonra istifa edenler, istifa ettiğini beyan etmekle beraber bunu belgelememiş olanlar; tutuksuz yargılanmakta veya hiç yargılanmamaktadır. Tuskon üyeliği suçlaması ile tutuklu yargılanan benden başka kimse yoktur. Genel Kurula katılmış olan yönetim kurulu üyelerinin tamamı tutuksuz yargılanırken sadece ben tutuklu yargılanıyorum.
62 KİŞİDEN SADECE 12 KİŞİ SANIK
Genel Kurulda alkışlamayarak protesto ettiğimi fotoğraf ve video görüntüleriyle ispat ettim. Buna rağmen, alkışlayanların büyük kısmı dosyaya dahil dahi edilmemişken ve asıl alkışlayan yönetim kurulu üyeleri tutuksuz yargılanırken, sadece ben tutuklu yargılanmaktayım. 62 kişiden oluşan Tuskon yönetiminden sadece 12 kişi sanıktır.
BANK ASYA HESABIM YOK
Çocuklarımı hemen 2103 eğitim döneminde Fatih Kolejinden alarak tavır koyan tek kişiyim. İzleyici pozisyonunda kalmayarak devletimizin yanında duran bu tavrım ödüllendirilmesi gerekirken 22 aylık bir tutuklulukla cezalandırılan tek kişi benim. Bank Asya’da hiç hesap açmadığım gibi hayatım boyunca kredi kartını dahi kullanmadım.”
Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir