Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Mart 19, 2024

Liberman İstifa Etti

Bu HAMAS’ın Zaferidir

İşgalci İsrail’in Savunma Bakanı Avigdor Liberman Gazze’ye yönelik saldırının başarısız olmasının ve İsrail’in Hamas’a karşı ateşkes istemesinin ardından istifa etti.

“Hamas’ı devireceğiz” “Gazze’ye en ağır şekilde saldıracağız” “Filistinlileri katleden askerlerimiz madalyayı hak ediyor” Bu sözlerin sahibi İsrail Savunma Bakanı Liberman istifa etti. İstifanın ardında Hamas’ın çökerttiği ‘Demir Kubbe’ mi var?

Diğer taraftan İsrail Başbakanı Netenyahu’nun erken seçime gidebileçeği gündeme getiriliyor

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman Görevinden İstifa Etti.

Reuters haber ajansının duyurduğu ama ardından gerçeği yansıtmadığını aktardığı bilgi, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman tarafından bizzat doğrulandı. Basın toplantısı düzenleyen Liberman, “İsrail Savunma Bakanı görevinden istifamı duyurmak için buradayım” sözleriyle konuşmasına başladı.

.@AvigdorLiberman opens with a joke about how many microphones are on the shtender pic.twitter.com/50NDEYabN1

— Lahav Harkov (@LahavHarkov) November 14, 2018

​İsrail’in Gazze’den atılan füzeleri gerekçe göstererek düzenlediği hava saldırısının ardından alınan ateşkes kararına tepki gösteren Liberman, “Dün teröre teslim olduk. Bu ateşkesin başka bir anlamı yok. Şu an devlet olarak yaptığımız şey, ulusal güvenliğimize uzun vadede zarar verecek bir bedel pahasına kısa vadeli sükunet satın almak” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir