Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 18, 2024

Kim Bu Ekonomideki Satılmış Kalemler?

“EKONOMİYİ MİLLİYETÇİ YAZARLARDAN ÖĞRENİN, SATILMIŞ AĞIZLARDAN DEĞİL!”

Türkiye Gazetesi ekonomi yazarlarından Necmettin Batırel, hükümetin ekonomideki durgunluğa zamanında müdahale ettiğini belirterek, “büyüme hızını düşürün” diyen çevrelere tepki gösterdi.

Hükğümetin ekonomide iyi bir sınav verdiğinin altını çizen Batırel şunları yazdı;

Hükûmet büyüme tuzağına düşmedi, ekonomideki durgunluğa erken müdahale etti. Beyaz eşyada %6,7 olan ÖTV sıfırlandı. Otomobillerde motor hacmi 1600 cc altındaki araçlarda ÖTV 15 puan aşağı çekildi, ticari araçlarda KDV %18’den %1’e düşürüldü. Mobilya’da KDV %18’den %8’e indirildi. Tapu harcı %3 olarak devam edecek. Konutta KDV %8 olarak devam edecek. İndirimler sürekli hâle getirilmemeli. Her dönem yeni sektörler katılarak ekonominin genelinin bu iyileşmeden istifade etmesi sağlanmalıdır. Dördüncü çeyrekte büyüme hızının eksi çıkacağı beklentisi bu acil kararların alınmasında etkili oldu. Çok net bir kural var: Büyüyen ülkeye sermaye gelir, küçülen ülkeden sermaye çıkar…

… ABD ile yaptırımların kalkması doping etkisi meydana getirdi. Sistem çalışmaya başladı. IMF başta olmak üzere dev yatırım bankaları ve kredi kuruluşları peş peşe yayınlandıkları raporlarda Türkiye’yi büyüme potasından uzaklaştırmak için tuzak hazırladılar. Âdeta kanımıza girdiler. Bunun için anlı şanlı profesörlerimizi de maalesef kullandılar…

Utanmadan sıkılmadan televizyon ekranlarına çıkıp, millete “Türkiye bu büyüme hızını hak etmiyor, borcumuz artıyor, yüksek bedel ödüyoruz” diyerek kara propaganda yaptılar. “Büyüme hızını düşürün bakın her şey normale dönecek” dediler. Büyüme yavaşlayınca işler giderek daha da berbat hâle geldi. Talep durunca şirketlerin dengesi bozuldu. Borçlarını ödeyemez hâle geldiler. Konkordato ilanları kum gibi arttı. Sistem tıkanmak üzereydi ki, Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Türkiye ihracatla büyümeye başladı.

… Türk ekonomisi ile ilgili gerçekleri, vatansever milliyetçi yazarlardan öğrenin, satılmış kalemlerden ve ağızlardan değil!..

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir