Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Nisan 25, 2024

Erbaş Gidici Mi?

İŞBİLMEZLİK DİYANET İŞLERİ BAŞKANI’NI ZOR DURUMDA BIRAKTI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın tarihçi-yazar Kadir Mısıroğlu’na hasta ziyaretinde bulunması zaman açısından eleştirilere uğramıştı. Sosyal medyadaki eleştiriler Mısıroğlu’na atfedilen geçmişte sarf edilmiş bazı sözler dolayısıyla giderek infiale dönüştü.

Siyasi partiler grup toplantılarında peş peşe tepkilerini ortaya koymaya başladılar. İyi Parti lideri Akşener ilk çıkışı yapan siyasi parti lideriydi. Akşener şöyle dedi: “Sayın Cumhurbaşkanı size sesleniyorum tarihi feslilerden öğreniyorsunuz, bu bizi kahrediyor. Türk devletinin Cumhurbaşkanı bir meczuptan tarih öğrenemez. O adamı danışmanlığınızdan da Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da alın. ”

MHP grup toplantısında konuşan Bahçeli de Akşener’den geri kalmadı: “Fesliyi ziyaret etmek için bula bula 9 Kasım’ı mı buldun” diyen Bahçeli, Erbaş’a istifa çağrısında bulundu, “Gereğini yap” dedi.
Diğer taraftan İYİ Parti’nin yayın organı niteliğindeki Yeniçağ gazetesinden de ilginç bir açıklam geldi: “Mesele son derece organize görevde kalsın Görevden alınması Erdoğan’ın da işine gelir. Aksine görevde kalmalı. Görevde kalmalı ki Diyanet’in ne şekilde ve nasıl bir zihniyet tarafından yönetildiği tarihe geçmeli”

Bakalım gündelik siyasi hayatımızın en son sıkıntısı nasıl çözülecek?

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir