Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Salı, Nisan 23, 2024

Cumhur İttifakı Devam Edecek

Haber/Analiz, Müşfik Kadir

Bu günkü Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden büyük ihtimalle yola birlikte devam kararı çıkacak. Ne diyordu Başkan Erdoğan “Yolunu şaşıranları ya ıslah ya tasfiye edeceğiz” Bu meyanda bu günkü görüşme bir anlamda kimlerin tasfiye edileceği ve nelerin ıslah edileceğine dair bir toplantı. İki liderin buluşmasından tasfiye edilecekler ile ıslah edilecek konular görüşülecek…

AK Parti ile MHP arasında “Herkes kendi yoluna” açıklamasıyla rafa kalkan ittifak görüşmeleri için masa yeniden kurulacak. Nereden mi biliyorum? Elbette müneccim değilim. Erdoğan’ın mesajlarını iyi takip eden herkes benim gibi benzer öngörülerde bulunabilir. Hatırlayalım; “Tabanların beklentisi, iki taraf için de iyi olacak sonuca varmamız” demişti, Erdoğan.

Biraz iddialı olacak ama her iki taraf için de “iyi” olacak olan şey önümüzdeki yerel seçimlere Ak Parti ile MHP’nin müşterek yola devam etmeleri. Aksi durum yani tarafların seçimlere tek başlarına katılmaları seçim sonuçlarında istenilen neticeyi alamama gibi bir durumla beraber seçmen psikolojisi üzerinde de olumsuz bir imaj oluşturacak.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir