Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cumartesi, Nisan 20, 2024

“Ya Gökçek De Konuşursa”

SİYASETTE HAVALAR ISINACAK GİBİ

NTV’de katıldığı bir programda sorulara cevap veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Melih Gökçek’le ilgili bir soruya “Benim gündemimde böyle bir konu yok. Bu konularda biraz mesafeliyim. Onun için görüş bildirmeyeceğim. Sözünü ettiğiniz kişi, bizim partimizde belediye başkanlığı yaptı, görevini bırakması istendi. Gökçek’in görevden alınması iş olsun diye istenmedi. Bunun ötesinde bir yorum yapmayacağım.” şeklinde cevap verince Gökçek’ten tepki gecikmedi.

Hayati Yazıcı’nın sözlerine sert tepki gösteren Melih Gökçek sosyal medya hesabında şu paylaşımda bulundu: “Ya sabır celle celalühü… Davama zarar vermemek için susmaya devam ediyorum. Benimle ilgili kamuoyunun önüne çıkamayacak bir suçum varsa açıklamazsan namertsin. Hadi yiğitsen devam et. Sabrımı taşırma. Vallahi tozunu atarım.”

Ya Gökçek de konuşmaya başlarsa…

Son dönemde Melih Gökçek’le ilgili gün geçmiyor ki olumsuz bir haber yapılmasın. Anka Park’tan Ankara’daki pek çok önemli projeye kadar Gökçek’i zan altında bırakan haberler sosyal medya ortamlarında dolaşıma sokuluyor. Mevcut belediye başkanı Mustafa Tuna başta olmak üzere Gökçek’e yönelik ciddi bir algı çalışması yapıldığı gözlerden kaçmıyor. Kulislerde bu çalışmanın amacının Gökçek’in muhtemel adaylığının önüne geçmek olduğu konuşuluyordu ki MHP’nin Gökçek çıkışı gündeme damgasını vurdu. Gökçek’in kapıyı tam olarak kapatmamış olması da tedirginlik yaratmıyor değil.

Hayati Yazıcı’nın bugünkü çıkışı ise Gökçek’in gelecek günlerde fevri çıkışlar yapmasına olanak sağlayacak bir salvo olabileceği yorumları yapılıyor.

Siyaset hareketlenecek

Önümüzdeki günlerde Ankara’da siyasetin daha da ısınacağını kestirmek zor olmasa gerek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti içerisinde benzer çıkışlara nasıl tepki vereceği ve önlem alacağı merakla bekleniyor.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir