Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Trump Yönetimi Kaşıkçı Cinayetini Örtmeye mi Çalışıyor?

Washington DC Merkezli Turkish Heritage Organization Başkanı Ali Çınar, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgili Amerikan kamuoyunu bilgilendirdi. Türkiye’nin bu konuda hassasiyetle şeffaf bir tutum sergilediğini anlatan Çınar, anti-Türk gruplarının karalamalarına karşı mücadele ettiklerini belirtti.

THO Başkanı Çınar, Washington DC’de bazı grupların Türkiye’yi hedef aldıklarını ve Suudi Arabistan ile ilişkileri zayıflatmak için Kaşıkçı olayını gündemde tutmaya çalıştıklarını ve ABD’de bu olayın kapatılması kulis çalışmaları yapıldığını net şekilde gördüklerini belirtti.

Fox Business, Bloomberg,CNBC, BBC, CGTV olmak üzere Amerikan ve yabancı görsel ve yazılı medyaya konuşan Çınar, Kaşıkçı olayının uluslararası bir konu olduğunu Türkiye’nin yasal ve vicdani olarak konuyu tüm detayları ile dünya kamuoyuna verdiğinin altını çizdi.

Amerika Birleşik Devletlerin’de bu konunun kapatılması ve sembolik yaptırımlar ile geçiştirilmesi konusunda bilhassa Trump Yönetiminin bir eğilim içerisinde olduğu duyumunu aldıklarını söyleyen Çınar, Kongrede hem Cumhuriyetçi hem Demokrat üyelerden Türkiye’ye destek verildiğinin altını çizdi.

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir