Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Cuma, Mart 29, 2024

Şehirlerimiz Neden Beton Yığını Oldu?

MİLLİ GAZETE YAZARI AÇIKLADI

Şeddadi yapılar dört bir yanımızı sarmış durumda. Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerin sakinleri yeşile hasret yaşıyor. Milli Gazete yazarı Ahmet Yavuz bugünkü köşesinde Karadeniz’den bir örnek vererek belediye başkanlarının beton ormanlarının bir numaralı sorumlusu olduğunu yazdı. İşte mezkûr yazının bir bölümü:

Başkanın 13 yalanı!

Bugün size şehirlerimiz neden beton yığını halinde yaşanmaz oluyor, bunun birinci elden canlı bir hikâyesini anlatacağım. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Batı Karadeniz illerinde birtakım ziyaretler gerçekleştiriyor. Ziyaretlerde Erdoğan, ‘Bu niye böyle, şu niye daha bitmedi?’ şeklinde yanındaki belediye başkanına sorular soruyor. Daha sonra miting alanına gelen Erdoğan, hemen karşısında inşaat çalışması olduğunu görüyor. Belediye başkanıyla aralarında şu diyalog geçiyor:

* Cumhurbaşkanı: Ne bu, ne yapılacak buraya?

* Belediye başkanı: Bina yapılacak efendim.

***

Cumhurbaşkanı: Kaç kat olacak?

***

Belediye Başkanı: Efendim 5 kat olacak.

***

Cumhurbaşkanı: Güzel o zaman!

***

Diyeceksiniz ki ne var: Anlatayım…

Belediye başkanının yanında bulunan yardımcısı daha sonra “Efendim neden öyle dediniz, seneye burada yine mitingi olacak ve Cumhurbaşkanı, 13 katın yapılacağını görecek!” diyor…

Belediye başkanı gayet soğukkanlıdır:

“Sorun etme, hatırlamaz! Seneye bir şey deriz! Gün ola harman ola!”

***

Muhtemelen iktidar, böyle belediye başkanlarını değiştirecek. Belki o yardımcısını, belki başkasını aday gösterecek. Ve muhtemelen yine kazanacak. Çoğunlukla da parti fark etmiyor! Bu kez, getirilen o düzgün adaylar, aynı şeyleri yapmaya başlayacak! Büyük meselemiz; toplumdaki hak, adalet, helal, haram hassasiyeti meselesidir!

İKTİDARIN İSTANBUL PROFİLİ

Millet; artırılan nüfus ve yükselen gökdelenlerden bunaldı. Şehri rahatlatacak, yeşil alanı artıracak. Betona değil sanata yatırım yapacak, gökdeleni değil metroları uzatacak bir başkan istiyor.

Sonra…

Hem Kürt seçmeni tutacak hem de AK Parti içindeki milliyetçileri kaçırmayacak bir profil. Diyeceksiniz ki nasıl olacak? Ne bileyim. Onlar bilecek!

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir