Yörünge Dergisi

"Türkiye’nin Entelektüel Aklının Buluşma Noktası"

Perşembe, Mart 28, 2024

İttifakın Gri Rengi

12 Eylül’den tanıyorduk biz onları. Kontrgerilla eylemlerinde üstlendikleri figüranlıklarını, manşetlerle sokakları ele geçirmelerini unutmadık. 28 Şubat dün gibi aklımızda. Faiz lobisi ile birlikte hareket edip, beşli çeteyi örgütleyip değerlerimizi nasıl hedef aldıklarını hatırlıyoruz.

İnsanlar kendi özgürlüğünün peşine düşmelidir. Haklarını aramalı, onurunu korumalı ve doğrularını savunmalıdır.

Hak, onur ve doğrunun olduğu yerde medya da üzerine düşeni yapmalıdır.

Konu hak, onur ve doğru olduğunda “medya” sahada bulunmalıdır. İnsanlığın değişmez üç ilkesi konusunda taraf olmalı, din, millet, ırk ve renk ayrımı yapmaksızın, bu değerleri kuşanmalıdır.

Medyanın Kontrgerilla Yüzü
Temel İlkeler Etrafında Toplanmak

Hak, insanlara doğuştan verilmiştir. İnsan hakları ile ilgili kabul edilen ilk yazılı metin (1789) “İnsan ve Vatandaşlık Hakları Beyannamesi’nden 1157 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in Veda Haccı esnasında Arafat dağında yaptığı konuşma (Veda Hutbesi) bunun belgesidir.

Onur, izzettir, değerdir; ahlaki bir erdemdir. İnsan, onurlu bir varlıktır. Onur tükendi mi, özden kopuş başlamıştır. Her insan tükenişe karşı direnmeli, insanlığın onurlu bir ferdi olarak toplumda yer almak için mücadele etmelidir.

Doğru, yalan olmayandır. Fitneden uzak, yönü değişmeyen, gerçektir. Bunlardan dolayıdır ki medya konu hak, onur ve doğru olduğunda sahada olmalıdır.

İnsanlığın değişmez üç ilkesi konusunda taraf olmalı, din, millet, ırk ve renk ayrımı yapmaksızın, bu değerleri kuşanmalıdır. Kuşandığı değerler gereği zayıf-kuvvetli, fakir-zengin farkı gözetmeksizin adaletin yanında yer almalıdır.

Adalet, zulme ve bozgunculuğa karşı koyuş, zalimlerin yaptıklarından hesap sormak, dost ve düşman ayırt edilmeksizin herkese eşit yaklaşmaktır.

Devamı Yörünge Dergisi 1. Sayısında (Ekim/2017)

Daha Fazla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir